אם באה השמש: איך להימנע מנזקי הקרינה בקיץ

רחצה בחוף הים או שחיה בבריכה הם בילויים החביבים על רובנו בימי הקיץ החמים, אך כידוע, החשיפה המרובה לשמש עלולה לגרום לא מעט נזקים לגופנו, לעור ולשיער.

קרינת השמש פוגעת בתאי מערכת החיסון הקיימים בעור, גורמת לפיגמנטציה, לכוויות ופריחה, ומזרזת את הזדקנות העור. למעשה, רוב הנזק הנגרם מהשמש לעור הפנים לא נובע משיזוף בים, אלא דווקא מחשיפה מצטברת לשמש בחיי היומיום שלנו: בדרך לעבודה, בנהיגה, בהליכה ברחוב וכו'.

השמש היא הגורם לכ-80% מסימני ההזדקנות של העור, עקב השפעת הקרניים האולטרה-סגולות. קרני ה-UVB חודרות לשכבה העליונה של העור. הן אלו שיוצרות את אפקט השיזוף, אך גם גורמות לכוויות ולמחלות עור. קרני ה-UVA חודרות לשכבות העור העמוקות יותר ומאיצות את תהליך ההזדקנות על ידי יצירת קמטים וכתמי פיגמנטציה.

מלבד הזדקנות העור, חשיפה מצטברת או כרונית לשמש עלולה גם לפגוע ברשתית העין ולגרום במשך השנים נזקים לאיכות הראיה שלנו. כמו כן, חשיפה לשמש מהווה גורם סיכון ראשון במעלה להיווצרותם של סוגי סרטן עור שונים, ובראשם מלנומה, סרטן עור קטלני במיוחד.

יש לא מעט דרכים להתגונן מנזקי השמש ולמנוע נזקים מיידים ועתידיים, הן על ידי מניעה מחשיפה שלא לצורך לשמש, והן על ידי הקפדה על תזונה נכונה, שתספק לגוף שורה של רכיבים תזונתיים שיגנו על העור מפני נזקי הקרינה.

חשוף, אבל פחות

ניתן למנוע את נזקי השמש באמצעות הקפדה על חשיפה מבוקרת. יש להקפיד למרוח את עורנו במקדם הגנה, המשמש חסם לקרינה האולטרה-סגולית, בכל יציאה מהבית. מומלץ גם לחבוש כובע עם שוליים או מצחייה, המגן על עור הפנים מחשיפה, ולהרכיב משקפי שמש.

עם זאת, רצוי להימנע משהייה בשמש בין השעות 9:00 בבוקר ל-17:00 אחר הצהריים.

הגנה דרך הצלחת

גם המזון שאנו אוכלים יכול לסייע לגוף להתגונן מפני הקרינה המזיקה. כך למשל, ירקות ופירות אדומים, ירוקים וכתומים מכילים נוגדי חמצון החיוניים לגוף. גם דגים ואגוזים המכילים אומגה 3, תה ירוק המכיל EGCG ואפילו בירה ויין אדום הם מזונות שמפחיתים את נזקי הקרינה ותורמים במניעה של סרטן העור. במקביל מומלץ להימנע מאכילת מזונות עתירי שומן המעלים את הסיכון להתפתחות סרטן העור בעקבות חשיפה לשמש.

שחקני חיזוק

כאמור, הרכיבים התזונתיים הנדרשים למלחמה בנזקי השמש נמצאים במגוון מזונות, אולם ניתן לקבל את כל אותם ערכים תזונתיים גם על ידי נטילת תוספי בריאות שונים.

פיקנוגנול®

פיקנוגנול®

Pycnogenol® 30/100 mg

תמצית פטנטית המופקת באופן בלעדי מקליפת עץ האורן הצרפתי הגדל לאורך חופי דרום צרפת*. פיקנוגנול® נחקר בתחומי בריאות רבים ובמיוחד בתחום טיפוח העור. למעשה, הוא עורר עניין רב בקרב המומחים העוסקים בדרמטולוגיה ובאנטי אייג'ינג מאחר ומחקרים מראים כי ביכולתו למנוע פגיעה אנזימטית בחלבונים המרכיבים את העור קולגן ואלסטין**. תחום נוסף וחשוב בו נחקר הפיקנוגנול® והוכח כיעיל הוא בריאות המוח בכלל והפרעות קשב וריכוז בילדים בפרט***.

לפרטים נוספים
לוטאין

לוטאין

Lutein 20 mg

לוטאין 20 מ"ג מכיל בכל כמוסה לוטאין פטנטי של ®FloraGLO. לוטאין הוא קרוטנואיד המצוי בפירות, ירקות וצמחים אשר ניחן בפעילות נוגדת-חמצון, והוא הקרוטנואיד הראשי המצוי במרכז הרשתית (Macula) בעיניים בריאות. FloraGLO® הוא לוטאין חופשי הנספג ישירות בגוף ללא צורך בעיכול אנזימטי. כל כמוסה מכילה גם את הרכיב זאקסנטין (Zeaxanthin), אשר יחד עם הלוטאין מהווים את שני הקרוטנואידים (פיגמנטים צמחיים שצבעם נע בין צהוב לאדום) העיקריים הכלולים ברשתית העין.

לפרטים נוספים

המוצר לטיפוח שכבש את העולם! נמכר ביותר מ-60 מדינות ומדורג בחמישייה הפותחת של מוצרי טיפוח עולמיים. HNS Complex מבית סולגאר מכיל שילוב יעיל של מינרלים, חומצות אמינו, ויטמין C ו-MSM. מקור ההפקה של מכלול הרכיבים ב- HNS Complex הינו טבעי בלבד ומיוצר באיכות גבוהה ללא פשרות.

לפרטים נוספים
אסטקסנטין

אסטקסנטין

Astaxanthin 5 mg

אסטקסנטין הוא קרוטנואיד ורדרד-אדום שמקורו בחופי הוואי, האחראי על צבעי הסלמון והפלמינגו. שלא כמו הקרוטנואידים הידועים, בטא קרוטן, לוטאין וליקופן המגיעים ממקור של צמחים, אסטקסנטין מגיע מאצה בשם Haematococcus pluvialis המפיקה את הרכיב כחלק ממנגנון התגוננות שלה מקרינת השמש. מבחינת שוק תוספי התזונה הרכיב נמצא בעלייה מתמדת של עניין והערכה ואף מחקרים מובילים בדרמטולוגיה מייחסים לאסטקסנטין תכונות של "תוסף על" בתחום טיפוח העור והרכיב נחשב למלך נוגדי החמצון*. יש לציין כי הרכיב אסטקסנטין נחקר בשימושים רבים ומגוונים מעבר לבריאות העור ומתאים לשימוש בריאותי רב-תחומי**. במחקרים השתמשו ב- 10-5 מ"ג אסטקסנטין ביום.

לפרטים נוספים
עלי תה ירוק - תמצית תקנית

עלי תה ירוק - תמצית תקנית

Green Tea (Camellia sinensis) SFP

לתה הירוק פופולריות הולכת וגדלה בזכות איכויותיו הסינרגטיות הנותנות ערך מוסף גבוה. צמח התה הירוק גדל במזרח הרחוק ונחשב למצרך תזונתי חיוני ביפן, בו נמצא בשימוש במשך מאות שנים.

לפרטים נוספים
  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts