על שלשול והטיפול בו

שלשולים הם תסמין המעיד על הפרעה תפקודית כלשהי. הם גם עלולים להוות רמז ראשון למחלה חמורה יותר. שלשול מוגדר ככזה כאשר היציאות הן מימיות ורכות ומתרחשות בתדירות גבוהה (מעל שלוש פעמים ביום). כאשר השלשולים נמשכים יותר מימים מספר, יש לערוך בירור מקיף באשר לגורמים להם. ההתמקדות הטיפולית בעת שלשול חריף היא במניעת איבוד נוזלים, נתרן, אשלגן וקלוריות.

גורמים

שלשולים שאינם נגרמים על ידי זיהום ויראלי, פטרייתי או חיידקי או בעקבות מזון או מים מזוהמים – יכולים להתפתח בעקבות הגורמים הבאים:

  • קשיי עיכול של פחמימות.
  • חסר באנזימים (כמו במקרה של אי-סבילות ללקטוז).
  • צריכה מופרזת של פֵּרות וירקות.
  • אלרגיות למזון.
  • רגישות לתרופות.
  • פגיעה במיקרופלורה של המעי עקב שימוש באנטיביוטיקה.
  • מצבי עקה.
  • היפרתירואיד.
  • מחלות של מערכת העיכול (צליאק, תסמונת המעי הרגיז, מחלות מעיים דלקתיות).

תסמינים

שלשול אקוטי בדרך כלל מלווה בתחושת כאב ואי-נוחות של הבטן, בנפיחות, בגזים, בקשיי התאפקות ובתשישות.

שלשול כרוני עלול לגרום ל:

  • רמות סוכר נמוכות בדם.
  • הפרת שיווי משקל של אלקטרוליטיים בגוף.
  • התייבשות.

המלצות לתזונה נכונה

טיפול בשלשול כרוני או אקוטי מחייב הימנעות מצריכת קפה, שוקולד, מוצרי חלב ותבלינים.

מומלץ לצרוך מזונות המשקמים את איזון הנוזלים והאלקטרוליטים בגוף, כמו מרקים, קרקרים, אורז, מחית תפוחים ובננות. יש להקפיד על צריכת נוזלים מספקת למניעת התייבשות; ובמקביל, מומלץ לערוך דיאטת אלימינציה לבירור אלרגיה או רגישות למזון.

קשר עם תרופות

תרופות אנטיביוטיות רבות גורמות לתופעות לוואי במערכת העיכול. השלמה פרוביוטיקה מסייעת במניעת שלשולים הנובעים מטיפולים אנטיביוטיים ושומרת על מערכת העיכול מאוזנת וחזקה.

המלצות לטיפול טבעי משלים

מנוחה ורגיעה חשובים לטיפול בשלשול אקוטי, בייחוד כאשר הגורם המעורר הוא מתח נפשי. ניתן להיעזר גם בתוספי בריאות לטיפול בשלשולים ולמניעת חסרים מבעיות ספיגה זמניות. 

הסובלים משלשול כרוני זקוקים להשלמה של מולטי-ויטמין למניעת חסרים תזונתיים העלולים להיווצר לאורך זמן. שלשול עלול להוביל לחסר באבץ המסייע לגוף להילחם בזיהומים. בנוסף, נמצא כי טיפול באבץ בסובלים משלשול עשוי להפחית את משך השלשול ואת חומרתו.

סיבי קליפת פסיליום

סיבי קליפת פסיליום

Psyllium Husks Fiber 500 mg VCaps

סיבי קליפת פסיליום מבית סולגאר מופקים מקליפת זרעי צמח הפלנטגו המוכר גם בשם לחך. קליפת הפסיליום מכילה גליקוזידים ומוצילז' (חומר ג'לטיני המכיל חומצות אמינו ופוליסכרידים), וכן שלושה סיבים – צלולוזה, המיצלולוזה וליגנין. סיבי קליפת פסיליום של סולגאר מגיעים במינון מרוכז של 500 מ"ג ומוגשים בכמוסה צמחית נוחה לבליעה. המוצר מתאים גם לצמחונים וטבעונים.

לפרטים נוספים
נוסחת מולטי ביליון-דופילוס מתקדמת

נוסחת מולטי ביליון-דופילוס מתקדמת

Advanced Multi-Billion Dophilus® VCaps

נוסחת מולטי-ביליון-דופילוס מתקדמת מספקת ארבעה זנים של חיידקים ידידותיים: ל. אסידופילוס, ב. לקטיס, ל. פאראקסי ול. רמנוסוס (LGG), במינון של חמישה מיליארד חיידקים פעילים, המוגנים בפטנט בכל כמוסה.

לפרטים נוספים

אנזים הלקטאז מיוצר בגוף באופן טבעי וחיוני להשלמת תהליך העיכול של חלב. האנזים מפרק את סוכר החלב לקטוז המקנה לחלב את טעמו המתקתק. ממצאי מחקר גנטי שנעשה מלמדים כי חסר בלקטוז נפוץ מאוד גנטית בקרב אוכלוסייה בישראל. במקביל סקר מוצרי יוגורט וביו-יוגורט שנעשה מלמד על תכולה של 1.62% - 7% לקטוז. לקטאז סולגאר מספק למי שזקוק לכך את רמות הלקטאז הדרושות לעיכול תקין של מוצרי חלב.

לפרטים נוספים
ל-גלוטמין

ל-גלוטמין

L-Glutamine 500 mg

ל-גלוטמין היא תרכובת אורגנית השייכת לקבוצת חומצות האמינו הלא חיוניות. ל-גלוטמין מוצר ותיק ואיכותי מבית סולגאר, המספק ל-גלוטמין בצורה חופשית (Free Form). ל-גלוטמין מתפרק בגוף לחומצה גלוטמית וממנה לגאבא. חומצות אמיניות בצורתן החופשית אינן מצריכות תהליך פירוק מורכב בגוף, ולכן זמינותן הביולוגית גבוהה יותר. חומצות אמיניות בצורתן החופשית נספגות באופן אופטימלי ומוטמעות היטב בגוף. מקור ההפקה של ל-גלוטמין סולגאר צמחי בלבד ולכן מתאים לצמחונים.

לפרטים נוספים
אבץ פיקולינאט

אבץ פיקולינאט

Zinc Picolinate 22 mg

טבליות אבץ פיקולינאט של סולגאר מציעות צורה ייחודית של אבץ פיקולינאט לזמינות ביולוגית וספיגה והטמעה מרביות. טבליות אבץ פיקולינאט מספקות 22 מ"ג של אבץ אלמנטלי הקשור אורגנית לחומצה פיקולינית, המשמשת כנשא של המינרל ובכך משפרת את קליטתו ומאפשרת ספיגה איכותית ללא תלות בחומציות הקיבה.

לפרטים נוספים
  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts