שנה טובה בלי "להתפוצץ" מהארוחה

החגים הם תקופה בה אנו חורגים בגדול מהרגלי התזונה שלנו. כמעט בלתי אפשרי לשבת בארוחת חג עשירה במאכלים מדהימים מבלי לטעום לפחות קצת מכל דבר. וכשאוכלים יותר מידי עלולות להתעורר בעיות עיכול שונות כגון: גזים, מלאות ונפיחות. כאב בטן הוא מתכון בטוח להרוס את ההנאה מארוחת החג ולמרות זאת קשה לפעמים להתאפק. החדשות הטובות הן שגם אם לא עצרתם בזמן, אתם לא חייבים לסבול.

למה אנחנו מרגישים לא טוב אחרי ארוחה?
האוכל כיום הוא לא רק אמצעי קיום אלא עניין בפני עצמו. המנות המוגשות לשולחן החג הן לא רק מזינות אלא גם נראות טוב, מריחות נפלא וטעימות מאוד. בארוחה כזו אנחנו אוכלים קודם כל דרך העיניים והאף, וכשכל כך הרבה מנות נפלאות פשוט קוראות לנו לטעום אותן, אנו מתעלמים מאיתותי השובע ששולחת הקיבה, אוכלים עוד ועוד, ויוצרים עומס קריטי על מערכת העיכול. כאשר עיכול המזון אינו יעיל תוצרי הלוואי הם גזים, כאבי בטן ותחושה כללית של כבדות ונפיחות.

ישנן גם סיבות רפואיות לאי סדירות בעיכול כגון כליאה של גזים במעי ותסמונת המעי הרגיז. סיבה נוספת היא מחסור באנזימי עיכול שעלול לגרום לעיכול לקוי וכתוצאה לספיגת חסר של רכיבי תזונה מהמזון. התסמינים הנלווים לתופעה הם: גזים, נפיחות, מלאות, צרבות, בחילות, הקאות ועוד. בטווח הארוך עשוי הגוף לסבול מחוסרים של מרכיבי תזונה חיוניים והבריאות הכללית עלולה להיפגע.

מי סובל מחוסר באנזימי עיכול ולמה?
• פירות, ירקות ודגנים הינם מקור לאנזימי עיכול. אנשים הצורכים לאורך זמן כמויות נמוכות של מזונות אלו יסבלו מירידה באנזימי עיכול
• איברים שונים בגוף מייצרים אנזימי עיכול שונים. אנשים הסובלים ממחלה ממושכת באחד מאיברים אלו, יסבלו גם מפגיעה באנזימים המופקים בהם. דלקת בלבלב תפגע בעקיפין בייצור עמילאז, ליפאז וכו' עקב פגיעה בלבלב
• הפרעות שונות במערכת העיכול כמו אלו הנגרמות עקב תסמונת המעי הרגיז IBS)) עלולות להפחית את הפרשת האנזימים ע"י ציפוי הקיבה
• אנזימי עיכול מסוימים לא יופעלו במידה ורמת ה- pH בקיבה ובמעי לא מתאימה. רמה גבוהה של PH תפחית את הפרשת הפפסין, אנזים חיוני לעיכול של חלבון
• אנשים מעשנים וגם אלו שעישנו בעבר עלולים לסבול מירידה באנזימי העיכול הגורמת לתסיסת המזון במקום עיכולו
• אלרגיות שונות עלולות להיות קשורות לחוסר אנזימטי כאשר חלבון לא התעכל כראוי והצליח לחדור דרך דפנות המעי למחזור הדם

קומפורט זון (Comfort Zone) הינו מוצר מתקדם בתחום העיכול המשלב מגוון רחב של אנזימים וצמחים. מדובר בשילוב ייחודי בשוק הפועל באופן סינרגטי מושלם על גזים ונפיחות. האנזימים בקומפורט זון מופקים ממקור צמחי בלבד ומכאן המגוון הגבוה שלהם בפורמולה (אנזימים ממקור צמחי מספקים מגוון רחב יותר של סוגי אנזימים שלא ניתן להפיק מעולם החי). בניגוד לאנזימים מן החי, אנזימים ממקור צמחי משפרים את העיכול בטווחים שונים של PH וחומציות ומאפשרים תהליך פירוק טרום עיכול (pre-digestion) המקל על העיכול. אתר הבדיקות הצרכני ConsumerLab* קובע כי Comfort Zone מבית סולגאר הינו המוצר האיכותי והיעיל ביותר לגזים, נפיחות ובחילות, אשר נותן את התמורה המלאה לצרכן! *ConsumerLab הינו גוף חיצוני ובלתי תלוי הבודק תוספי תזונה בשוק באופן קבוע. כל מוצרי סולגאר אשר נבדקו, נמצאו נאמנים ב- 100% למה שחברת סולגאר מתחייבת.

לפרטים נוספים
  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts