השורש הפופולרי ששינה את חייהם של רבים

סגולותיו הרפואיות של הכורכום הן כבר מזמן לא מיתוס אלא עובדה מוכחת. בשנים האחרונות הראו מאות מחקרים את תרומתו של הכורכום בשיפור מצבים רפואיים שונים, וכיום אין חולק על היותו בעל סגולות רפואיות רבות ומגוונות. לא בכדי הפך הכורכום פופולרי מאוד, לא רק כתבלין המוסיף טעם נפלא וייחודי לאוכל, אלא גם כתוסף תזונה.

הכורכומין - חומר הפלא שבכורכום
המרכיב שהופך את הכורכום לתבלין על הוא הכורכומין. החומר הפעיל המקנה לו את צבעו הצהוב האופייני ידוע כבעל יתרונות בריאותיים רבים. בזכות הכורכומין נחשב הכורכום לצמח מרפא רב גוני המסייע במצבים רפואיים שונים כגון:

● דלקות וכאבים במפרקים
● מחלות מעי דלקתיות כגון קרון, קוליטיס ותסמונת המעי הרגיז
● הגנה על הכבד
● מניעת היווצרות של קרישי דם
● הפחתת ערכי הכולסטרול
● מצבי מתח נפשי וחולשה פיזית

אולם על אף יתרונותיו הרבים של הכורכום, צריכתו כתבלין כמעט ואיננה משמעותית מבחינה בריאותית. מחקרים הראו כי הכורכומין שבכורכום אותו אנו מוסיפים למזון הוא בעל זמינות ביולוגית נמוכה, לאור ספיגה בעייתית במעי ופינוי מהיר מהגוף במסגרת חילוף החומרים הטבעי, לפיכך נפגעת יעילותו הקלינית בצורה משמעותית. עובדה זו יצרה גם גישה חדשה בכל הקשור לפיתוח תוספי כורכום ואותה היה ניתן ליישם בשתי דרכים עיקריות –
- שילוב הכורכומין עם חומרים פעילים שונים ממקור צמחי כדוגמת הפיפרין (החומר הפעיל של פלפל שחור) או/ו הלציטין בשביל הגברת זמינותו הביולוגית
- הגברת המינון היומי המומלץ (לעתים גם עד 12 גרם ליום) ולשאוף שאפילו כמות קטנה מהכורכומין (גם אם אינה משמעותית) תקלט במחזור הדם

היום ישנן דרכים טכנולוגיות אחרות ומתקדמות יותר להגברת זמינותו הביולוגית של הכורכומין, מבלי שישולב עם רכיבים נוספים ומבלי שנצטרך לבלוע מספר רב של כדורים בכל יום בשביל אפקט חיובי.

לראשונה בישראל כורכומין בספיגה משופרת של פי 185 יותר*. כורכומין ספקטרום סולגאר מגיע בכמוסות רכות המכילות כורכומין נוזלי בטכנולוגיית ספיגה מעולה. מדובר בפטנט רשום בשם: Micellar Delivery System (כורכומין מיסלרי) בעל מנגנון ספיגה המתעלה על קשיי הספיגה הטבעיים של הכורכום ומגיש אותו לגוף באופן מוכן וזמין לשימוש.

לפרטים נוספים
  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts