התפלת מים - סכנה לבריאות?

סוגיית הוספת מגנזיום למי השתייה בישראל עלתה לאחרונה לכותרות בעקבות פרסום מחקר הקובע כי קיימת סכנה בשתיית מים מותפלים המוזרמים לברזים רבים ברחבי הארץ. מן המחקר עולה כי חוסר במגנזיום במי השתייה, תוצר של תהליך ההתפלה, מעלה את הסיכון לתמותה כתוצאה ממחלות לב באופן משמעותי.

מהי התפלת מים והאם מדובר באמת בסכנה לבריאותנו
התפלת מים היא תהליך הפרדה בין מים לחומרים המומסים בהם על מנת לקבל מים ראויים לשתייה או להשקיה. תהליך ההתפלה מביא לשיפור ניכר באיכות המים ולמעשה מאפשר להפוך מים שאינם ראויים לשימוש לראויים לשימוש. החיסרון העיקרי בתהליך הוא הסרת המגנזיום, מינרל חשוב ביותר לבריאותנו, מהמים. כיום נשמעים קולות הטוענים כי מעבר לשתיית מים מותפלים מהווה סכנה של ממש לבריאות הציבור.

המחקר בדק קבוצה של חולי לב שאושפזו בבתי חולים ומוינו לפי אזורים. ההשוואה נערכה בין חולים השייכים לאזורים בהם מסופקים מים מותפלים לעומת חולים השייכים לאזורים המקבלים מים ממקור טבעי. המסקנות שעלו מהמחקר מטרידות ביותר.

מהמחקר עלה כי בשנים שלפני עידן ההתפלה לא נרשם הבדל בתמותה בין שתי הקבוצות שמוינו. אולם בשנים האחרונות, עם התרחבות השימוש במים מותפלים, נמצאה תמותה גבוהה באופן משמעותי בקרב חולי לב באזורים בהם מסופקים מים מותפלים. החוקרים מסבירים כי הסיבה לפער הגדול כל כך באחוזי התמותה בין שני האזורים הוא העדר מגנזיום במי השתייה המותפלים.

למה מגנזיום חשוב לנו כל כך
מגנזיום הוא מינרל הנוטל חלק בתהליכים ביוכימיים רבים וחשובים בגוף, ולכן הוא חיוני לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות. המגנזיום חיוני, בין היתר, לפעילות תקינה של השרירים ומערכת השלד, לפעילות תקינה של מערכת העצבים וכמובן, לפעילות תקינה של הלב ומערכת הדם.

במזון נמצא המגנזיום בירקות עלים ירוקים, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, בננות, ושוקולד מריר. המגנזיום נמצא גם במים ומקורו בסלעים ושכבות קרקע שאיתם באים מי התהום במגע. צריכת המגנזיום דרך מי השתייה מהווה כ 20% מהכמות המומלצת על ידי גופי הבריאות. במים מותפלים, שהשימוש בהם הולך וגובר ברחבי הארץ והעולם, אין מגנזיום כלל.

כיצד ניתן להבטיח שאנו מקבלים מספיק מגנזיום
בשל הסכנה הבריאותית הנובעת מחוסר במגנזיום, ולאור העובדה כי ככל שהשימוש במים מותפלים מתרחב, גדל החשש שרבים מאיתנו יחשפו לתופעות הלוואי של חוסר במגנזיום. לפיכך ממליצים כיום אנשי רפואה רבים לא להסתמך על המזון ומי השתייה כמקור בלעדי למגנזיום אלא לוודא שאנו מגדילים את צריכתו של מינרל חשוב זה בעצמנו.

כאשר ניגשים לבחור תוסף תזונה המכיל מגנזיום, חשוב לדעת כי מבין כל תוספי המגנזיום הנמכרים כיום בשוק מגנזיום ציטראט הוא היעיל והטוב ביותר לספיגה בגוף. מגנזיום ציטראט ניספג היטב גם בסביבה שאינה חומצית במידה מספקת, מצב האופייני למערכת העיכול של אנשים מבוגרים הנמצאים בקבוצת סיכון גבוהה לסבול ממחלות לב שונות. בנוסף, מגנזיום ציטראט הוא התוסף היעיל ביותר במניעת אבנים בכליות ובעל תופעות הלוואי המעטות ביותר.

ולמה לבחור דווקא את המגנזיום ציטראט של סולגאר?
האתר הצרכני ConsumerLab* פרסם בדיקת יעילות ספיגה ופרמטרים אחרים שערך בין מגנזיום ציטראט מבית סולגאר למגנזיום אוקסיד של חברה מתחרה ואלו היו מסקנותיו:

• מגנזיום ציטראט של סולגאר נמצא בשלישייה הפותחת של המוצרים המובילים בקטגוריה עם עלות-תועלת טובה לצרכן
• מגנזיום ציטראט של סולגאר נמצא יעיל יותר ממגנזיום אוקסיד שאמנם זול יותר אבל נוטה לבעיות בספיגה וליצירת שלשולים במינונים גבוהים
• מגנזיום ציטארט של סולגאר עומד בהבטחות איכות של: הצהרות תווית, ניקיון ממתכות, ספיגה יעילה ומשולל תופעות לוואי


*ConsumerLab הינו גוף חיצוני ובלתי תלוי הבודק תוספי תזונה בשוק באופן קבוע. מוצרי סולגאר אשר נבדקו ,נמצאו נאמנים ב 100%- למה שחברת סולגאר מתחייבת.

מגנזיום ציטראט

מגנזיום ציטראט

Magnesium Citrate

המגנזיום הינו מינרל חיוני שהכרחי לתפקוד תקין של התאים בגוף. המגנזיום משתתף במאות תהליכים ביולוגיים שונים ולכן חיוני לכל בני האדם. באוכלוסיית ישראל תתכן ירידה משמעותית בתכולת המגנזיום בגוף על רקע: צריכת מזון מתועש, בעיות בספיגה, איבוד מגנזיום בזיעה, שימוש בתרופות משתנות ועוד. צריכת המגנזיום היומית המומלצת היא כ- 400-200 מ"ג. על פי נתוני מב"ת של משרד הבריאות, צריכת המגנזיום בישראל נמוכה בכל קבוצות הגיל. חסר במגנזיום נקשר עם הפרעות בקצב הלב, מחלת לב איסכמית, הסתיידות של רקמות רכות ושרירים, טרשת עורקים ויתר לחץ דם*. מגנזיום ציטראט הוא מגנזיום בקשירה אורגנית לחומצה ציטרית. מדובר בצורת המגנזיום שהוכחה כיעילה ביותר, עם יתרון נוסף של אחידות בספיגה בקרב אוכלוסיות שונות, בין היתר בזכות צורתו המיוננת**.

לפרטים נוספים
  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts