כורכום לשיפור הזיכרון במצב טרום-סוכרתי

תקציר:

הסיכון המוגבר להפרעות קוגניטיביות ודמנציה בחולי סוכרת, מחזק ומעודד את המאמצים לאבחון מוקדם ובכך טיפול והפחתה בביטוי המחלה או התרחשותה. רכיבים טבעיים כמו כורכום וקינמון עשויים לשפר את הנתונים.

במחקר השתתפו בני 60 שנים ומעלה, עם טרום סוכרת שאינה מטופלת על ידי תרופות.

המשתתפים חולקו ל-4 קבוצות:

  1. קבוצת הפלסבו (עמילן תירס)
  2. קבוצת הקינמון: קיבלו 2 גרם של קינמון (Cinnamomum loureiro)
  3. קבוצת הכורכום: 1 גרם של כורכום (Curcuma longa)
  4. קבוצה משולבת: 2 גרם של קינמון ו-1 גרם כורכום.

כל הקבוצות קיבלו את הטיפול מדי יום, בארוחת הבוקר על פרוסת לחם.

תוצאות המחקר:

Working Memory - פעילות ה"אחסון המנטלי" לטווח קצר. קריטית ליכולות קוגניטיביות כמו תכנון, פתרון בעיות והגיון, כל אלו משולבים ביחד במה שנקרא "זיכרון עבודה". מדד זה לפי תוצאות המחקר עלה מ-2.6 ל-2.9 בקבוצה שנטלה כורכום, אך ללא שינוי עם הקבוצה שנטלה קינמון. השיפור ב- WM ביחס הפוך לעמידות לאינסולין. אך לא עם ביו-מרקרים למחלת האלצהיימר. בנוסף, לא התגלתה אינטראקציה בין כורכום לקינמון.

מסקנות המחקר:

צריכת 1 גרם ליום של כורכום מעלה את זיכרון העבודה ללא תלות בשומני הגוף, גליצמיה, אינסולין או מרקרים לאלצהיימר. ממצאי המחקר רלוונטיים לטווח ארוך, בסוכרתיים ובאלו שמועדים לסוכרת וגם לאלו הסובלים מהפרעה קוגניטיבית.


References

Asia Pac J Clin Nutr 2014;23(4)

  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts