DHA מבית סולגאר - לחיזוק חיסוני בתינוקות

תקציר:

(DHA (Docosahexaenoic acid היא חומצת שומן רב-בלתי-רוויה, המשמשת גורם תזונתי חיוני להתפתחות תקינה של המוח והעיניים בעוברים. חומצת שומן זו חיונית לתקופת התפתחותם המשמעותית של מוח התינוק ושל עיניו המתקיימים בינקות. מטרת המחקר הייתה לקבוע האם תוספת חומצת השומן אומגה 3 במהלך ההיריון ובתקופת ההנקה משפיעה גם על התגובה החיסונית של תינוקות.

במחקר השתתפו 60 נשים, בגילאים 35-20, בהריונן השלישי ומעלה. 30 נשים קיבלו 400 מ"ג חומצת שומן אומגה 3 (DHA) ביום, החל מן השבוע ה-12 להיריון עד לחודש הרביעי לאחר הלידה. כל כמוסה מכילה 100 מ"ג של DHA, המיוצרת על ידי Martek Biosciences Corporation, Soglar, Leonia, NJ, USA. נלקחו דגימות דם מתינוקות יונקים, לבדיקת נוגדנים (anti- HBs, אימונוגלובלין, פנוטיפים של תתי קבוצות לימפוציטים והפקת ציטוקין תוך תאית).

תוצאות המחקר:

בבדיקת הימצאות התאים הגורמים לגיוס אלמנטים שונים למאבק בפתוגנים שונים, התוצאות לא היו שונות בהכרח בין הקבוצות, אולם אחוז התאים שלא נחשפו לאנטיגנים היה גבוה באופן משמעותי אצל קבוצת התינוקות שתזונתם הועשרה בחומצת השומן אומגה 3- DHA. ומתאים ככל הנראה להפחתה של התגובה המחוללת דלקת. הימצאות חומצות השומן בחלב עשויה להיות בעלת חשיבות מכרעת להבשלה ולתפקוד של המערכת החיסונית של התינוקות. חלב האם מכיל שרשרת ארוכה של חומצות שומן רב בלתי רוויות, המהוות 2% מכלל חומצות השומן ואשר לא ניתן למצוא בפורמולות ללא תוספים אשר מופקות משמנים צמחיים. בכדוריות הדם האדומות של תינוקות יונקים יש אחוז גבוה יותר באופן משמעותי של חומצות שומן מסוג אומגה 3 ורמה גבוהה פי שניים של חומצה דוקוסהקסנואית (DHA) מאשר אצל תינוקות המוזנים עם פורמולה ללא תוספות.

מסקנות המחקר:

מסקנות החוקרים הן כדלקמן:

  • רמות ה-DHA יורדות אצל נשים בהיריון ויורדות אף יותר כאשר תקופת ההנקה מתארכת
  • רמות ה-DHA יורדות עם הריונות מרובים - הוכח כי הרמות היו נמוכות באופן משמעותי אצל אימהות עם עבר של הריונות מרובות בהשוואה לאימהות עם עבר של היריון אחד וגם כאשר הפרש הזמן בין כל היריון היה קטן
  • רמות ה-DHA בחלב האם היו בקורלציה עם רמות ה-DHA בדם
  • הדרישה הגבוהה ל-DHA הביאה להמלצות הנוכחיות כי במהלך תקופת ההיריון וההנקה, הצריכה התזונתית הממוצעת של DHA צריכה לנוע בין 300-200 מ"ג ביום

אכן, מחקרים עכשוויים קובעים כי התזונה של אישה הרה ואישה מניקה בעולם המערבי מכילה קצובה יומית מומלצת של 60%-20 בלבד של חומצת שומן אומגה 3. אצל 90% מן הנשים שנבדקו במחקר, צריכת ה-DHA הייתה הרבה יותר נמוכה מן הקצובה המומלצת.

מחקרים קודמים הקשורים למערכת החיסונית של תינוקות השוו את התינוקות יונקי חלב אם עם תינוקות שהוזנו באמצעות פורמולה בתוספת חומצות שומן רב בלתי רוויות או ללא תוספת כלל. אף מחקר לא בדק את השפעת תוספת DHA לאם במהלך תקופת ההיריון וההנקה על המערכת החיסונית של התינוק. מחקר חדש זה מראה כי תוספת חומצת שומן אומגה 3 (DHA) במהלך ההיריון וההנקה משפיע על חסינות תאית ולא הומוראלית של תינוקות.

זהו מחקר בראשות פרופ' אתי גרנות, מנהלת מחלקת ילדים וד"ר עינת יעקובוביץ שהובילה את המחקר, מבי"ח קפלן, בשיתוף עם ד"ר שלזינגר מיכאל, רות רבינוביץ ופלומה לוי, מהמעבדה במחלקה לביולוגיה התפתחותית ומרכז הסרטן, בי"ס לרפואה הדסה, אוניברסיטה העברית בירושלים.


References

Mediators Inflamm 2011

אומגה 3 ממקור צמחי

אומגה 3 ממקור צמחי

natural Omega-3 Vegetarian DHA 100 mg

אומגה 3 ממקור צמחי המגיעה בכמוסות רכות צמחיות (Vegetarian Soft Gel)! העל כמוסה מכילה חומצת שומן רב-בלתי-רוויה מסוג DHA (חומצה דוקוסהקסנואית) המופקת באופן טבעי מאצות הנחשבות למקור האיכותי ביותר של אומגה 3 צמחית. המוצר מכיל פטנט ייחודי של DHA צמחי הנקרא ®LifeDHA.

לפרטים נוספים
  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts