השפעת חומצה ליפואית וחומצת EPA בנשים עם עודף משקל, במהלך ירידה במשקל

תקציר:

במשך 10 שבועות נערך מחקר כפול סמיות ומבוקר פלסבו, בו השתתפו 97 נשים בגילאים 50-20 עם BMI=27.5 ו-40 ק"ג /גובה 2. הן חולקו ל-4 קבוצות שונות.

המשתתפות נטלו 6 כמוסות כל יום של המחקר (2 בבוקר, 2 בצהריים ו- 2 בערב).

הטיפול היומי:

  1. קבוצת בקרה: נטלו 3 כמוסות פלסבו I (שמן חמניות) ו-3 כמוסות פלסבו II שהכילו את ההרכב של כמוסות חומצה ליפואית.
  2. קבוצת EPA: סה"כ 1,300 מ"ג EPA שמחולק ל-3 כמוסות המכילות 433.3 מ"ג EPA ו-13.8 מ"ג DHA , כאתיל אסטר ו-3 כמוסות פלסבו II.
  3. קבוצת חומצה ליפואית: 300 מ"ג חומצה ליפואית מ-3 כמוסות, שכל אחת מכילה 100 מ"ג חומצה אלפא ליפואית ו- 3 כמוסות פלסבו I
  4. קבוצת EPA וחומצה אלפא ליפואית: 1,300 מ"ג EPA , מחולק ל-3 כמוסות של EPA (אותו סוג שקיבלה קבוצת ה- EPA), ו-300 מ"ג חומצה אלפא ליפואית (מ-3 כמוסות של 100 מ"ג חומצה ליפואית).

תוצאות המחקר:

77 נשים סיימו את המחקר. כל המשתתפות צרכו דיאטה מוגבלת קלוריות, של-30% פחות מהצריכה האנרגטית היומית.

התוצאות הראו ירידה משמעותית במשקל גוף בקבוצות שנטלו תוספת של חומצה ליפואית. התוספת של EPA מנעה ירידה ברמות הלפטין, במהלך הירידה במשקל (מחקרים שונים הראו את התועלת בחומצות שומן לשמירה על משקל לאחר הירידה).

איבוד ממשקל הגוף שיפר מטבוליזם של סוכרים ושומנים, אך ללא הבדל משמעותי בין קבוצות הטיפול.

מסקנות המחקר:

המחקר מצביע על כך שתוספת חומצה ליפואית בלבד או בשילוב EPA , עשוי להגביר איבוד משקל גוף בנשים בריאות שמנות, במהלך דיאטה מוגבלת קלוריות.


References

Obesity (2015) 23, 313–321.

  הדרכה אישית ויצירת קשר
open contacts