הרפס – איך להיפטר ממנו בקלות ובמהירות
- מאמרים
- טיפוח
- 21 מרץ 2023
אנשים רבים סובלים בכל שנה במהלך החורף מהרפס, שזכה גם לכינוי "פצע חום" בשל נטייתו להופיע לאחר שפעת או מחלות חום אחרות. כאשר נגיף ההרפס מתפרץ, הוא גורם לפצע מכוער באזור השפתיים, לתחושת גירוד ואף לכאב. אז אם גם אתם בין חסרי המזל שנדבקו בנגיף, תנו לנו ללמד אתכם כיצד למנוע את ההתפרצות ולרפא את הפצעים.
שלב ראשון – דע את האויב
הרפס היא מחלת עור הנגרמת על ידי הנגיף הרפס סימפלקס. לפי הערכות, הנגיף מצוי בקרב שמונים אחוזים מהאוכלוסייה, אולם הוא מתפרץ רק אצל כמחצית מהנשאים. התפרצות המחלה מתבטאת בהופעה פתאומית של שלפוחיות באזור השפתיים והאף. התופעה המתחילה כעקצוץ מעצבן ולאחר מכן, עם הופעת הפצע, האזור מתחיל לגרד ולכאוב. המצב עשוי להימשך בין יומיים לשבועיים עד לריפוי הפצעים.
אז למה ההרפס מתפרץ דווקא בחורף? לכך יכולות להיות כמה סיבות אך לכולן מכנה משותף שהוא החלשות מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף:
1. מחלות ויראליות או חיידקיות המלוות בחום הגורמות להחלשות מערכת החיסון.
2. יובש וסדקים באזור השפתיים והאף כתוצאה מהאוויר היבש, הרוח והקור הפוגעים בלחות הטבעית של העור ובשכבת ההגנה של השפתיים.
3. מצבי מתח, לחץ ודיכאון האופייניים לתקופת החורף ומחלישים את מערכות הגוף ובפרט את מערכת החיסון.
ועוד דבר אחד שחשוב מאוד לדעת על הרפס. הנגיף מדבק מאוד ועובר בקלות דרך מגע עור בעור אולם אינו יכול לחדור דרך עור בריא ושלם. לאחר ההדבקה הנגיף אינו עוזב את הגוף, אולם עשוי להישאר במצב רדום ולא לגרום לתופעות לוואי.
שלב שני – מניעה של הרפס
מאחר ונגיף ההרפס עובר מאדם לאדם באמצעות מגע כגון נשיקה, הדרך היעילה והבטוחה ביותר למנוע הדבקה היא פשוט להימנע ממגע עם הפצע. בנוסף, לעתים תיתכן הדבקה דרך חפץ משותף כגון שפתון, כוס, בקבוק או כף ולכן לא מומלץ לחלוק חפצים העשויים לבוא במגע עם הפצע.
שלב שלישי – ואם כבר נדבקנו? טיפול בהרפס
הסיבה העיקרית להתפרצות נגיף הרפס היא ירידה בתפקוד מערכת החיסון. לכן, במיוחד בתקופת החורף, חשוב מאוד לחזק את מערכת החיסון באמצעות הקפדה על תזונה נכונה המכילה רכיבים מחזקים כגון ויטמין C. וגם אם לא הצלחנו לעצור את ההתפרצות, ישנם תכשירים המסייעים להחלמה מהירה ולהקלה על הסימפטומים.